science - details en verwondering

intro

Neuronale verbindingen als metafoor voor verbindingen tussen mensen. DNA-sequenties, eiwitstructuren, microscopische beelden. Citaten van bekende wetenschappers. Ik ben geïntrigeerd door de wereld van het onzichtbare die blootgelegd wordt door de wetenschap, via microscopie enerzijds en via onderzoek anderzijds. 

‘Het mooiste dat we kunnen ervaren is het mysterieuze. Het is de ware bron van alle kunsten en wetenschappen.’ - Einstein
 

meer lezen

Heel wat 'science' voelbaar in mijn werk. De reden is eenvoudig. Een zoeken naar het 'hoe' van de dingen en de verschijnselen die zich voordoen in onze wereld. Van 1997 tot 2004 werkte ik in het laboratorium voor moleculaire virologie en gentherapie van de KU Leuven. Ik werkte er mee aan onderzoek betreffende gentherapie met behulp van virale vectoren afgeleid van het AIDS-virus. Toepassingsdomein? Neuronale aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson.

Dit werk bevraagt de plaats van de wetenschappen in de post-moderne samenleving, zet aan tot ethische reflectie en vertaalt wetenschap naar de mens. Metaforen naar diverse menselijke thema’s zijn nooit veraf.

Ik maak ook etsen op vraag en op maat. Via deze link kom je te weten hoe dat precies in zijn werk kan gaan.
 

prints > science / poetry / connected / experiment / open / tao / origin / kid / symbolic / fragments / texture / nothing
template by JStemplates.com