symbolic - spiritueel gekleurd

intro

Vertrekken vanuit het ‘hier en nu’. Geïntrigeerd door symbolen en hun betekenis. Ik bekijk de werkelijkheid liefst door een holistische bril. Als alles één is, is er dan een einde en is er een begin? Meditatie en zen-lectuur als inspiratiebron. Symbolen en felle kleuren als medium. De betekenis hangt ergens tussen woord en beeld in en wacht op persoonlijke interpretatie. Een interpretatie die open staat voor de tand des tijds. Want wat is het ultieme doel? Waarom ben ik hier? Om te groeien, te bloeien, te leven.

‘Maak van het Nu het belangrijkste aandachtspunt van je leven’ - Tolle
 

meer lezen

De thema’s die aan bod komen in deze reeks zijn: evenwicht, aanwezigheid, onvoorwaardelijke liefde. 

Steeds opnieuw zijn er die eeuwenoude symbolen, tekens en eveneens cijfers die uitdrukking geven aan diepere lagen van de werkelijkheid. Ik hou van symbolen en symboliek. Van wat een teken vertellen kan. Een logo. Beeld geven aan inhoud, kernachtig en zo tot essentie komen. Wellicht is het daarom ook dat ik er wel van hou om logo's te ontwikkelen voor organisaties. Vaak start ik dan van een krabbel, een intuïtieve ingeving na een gesprek met de klant. Een logo ontwikkelen is vaak een heel proces en dwingt tot stelling nemen, essentieonderzoek en leidt tot helderheid en inzicht.

Ook nog in deze reeks, de link tussen denken en voelen, gedachten en emoties. Daarbij aansluitend en constructief. Positieve affirmaties. Mantra's boordevol positiviteit die je scandeert voor de spiegel, die je voor je uit prevelt in de auto, die je in je hoofd denkt in de rij aan de kassa. Het helpt om je innerlijke glans terug te vinden. Vooral wanneer je er even door zit. Zin om het eens uit te proberen? Waag je dan aan deze rits van affirmaties. Zit er eentje tussen die je raakt? Krabbel die dan op een briefje, stop het in de achterzak van je jeans, haal het er geregeld uit en spreek de woorden uit. Zo vaak je kan. Tot zolang het nodig is. Je zal versteld staan van het helende effect.
 

prints > symbolic / science / poetry / connected / experiment / open / tao / origin / kid / fragments / texture / nothing
template by JStemplates.com